Lleida, Barcelona, Reus, Terrassa, l'Alt Empordà entre els 29 ajuntaments de 12 comunitats d'arreu d'Espanya que han estat guardonades per la seva excel·lència en la recollida de paper i cartró per al seu reciclatge amb el guardó






21/02/2017

El lliurament de les Pajaritas Azules 2017 ha tingut lloc a Madrid en un acte presidit per Isabel García Tejerina, ministra d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient, al qual han assistit nombrosos alcaldes i presidents d'agrupacions locals.

Sis entitats locals obtenen el màxim reconeixement amb tres Pajaritas Blaus, quinze en reben dues i 8 obtenen un.

Per comunitats autònomes, Andalusia, Castella i Lleó i Catalunya tenen cinc entitats locals guardonades cadascuna; Madrid, quatre; Aragó i Castella - la Manxa, dos i Astúries, Balears, Galícia, La Rioja, Navarra i País Basc, una cada un.

 

21 indicadors i 3 nivells d'excel·lència

ASPAPEL ha renovat el seu prestigiós i reconegut programa de certificació El teu paper 21, després de deu anys al servei dels ajuntaments, oferint-los assessorament tècnic, reconeixement i visibilitat a la millora contínua de la gestió municipal de la recollida selectiva de paper i cartró.

L'avaluació, que ara és anual, es porta a terme en base a 21 indicadors, que s'agrupen en 5 blocs: recollida del contenidor blau, recollides complementàries, informació i conscienciació ciutadana, regulació i planificació i resultats i traçabilitat fins reciclatge final.

Els municipis que cada any arriben a alts nivells d'excel·lència en la gestió de la recollida selectiva de paper i cartró obtenen ara un especial reconeixement, amb un barem objectiu que es tradueix en una, dues o tres Corbatins Blaus. En funció dels seus resultats, en els anys successius, mantindran, incrementaran o perdran les corbates de llacet obtingudes.

(font: DIputació de Barcelona)