Girona ha estat escollida per la Comissió Europea per participar en l'European Green Leaf 2018, que reconeix i premia les iniciatives realitzades per ciutats i pobles europeus d'entre 20.000 i 100.000 habitants per les bones pràctiques ambientals, en concret el creixement sostenible i la creació d'ocupació






22/02/2017

Girona competirà per a la distinció amb els municipis d’Alytus, Jonava i Taurage (Lituània); Barreiro, Fundao i Oliveira do Hospital (Portugal); Gabrovo (Bulgària); Grottaglie (Itàlia); Kukes (Albània); Leuven (Bèlgica); Lorca (Espanya); Ludwigsburg (Alemanya), i Vaxjo (Suècia). 

A Catalunya la ciutat de Mollet del Vallès va guanyar el reconeixement European Green Leaf l'any 2015.

"European Green Leaf" (Fulla Verda Europea) és una iniciativa de la Comissió Europea, que es dirigeix a les ciutats amb una població entre 50.000 i 100.000 habitants. Cada any, un EGL s'atorgarà fins a un màxim de tres ciutats que demostren un bon historial ambiental i un compromís amb el creixement verd, i que busquen activament desenvolupar la consciència ambiental dels ciutadans. Els guanyadors han de poder actuar com a ‘ambaixadors verds' per inspirar a altres ciutats.

Les ciutats participants seran avaluades per un panel d’experts/es en sis àrees temàtiques: canvi climàtic i eficiència energètica, mobilitat, biodiversitat i ús de la terra, qualitat de l’aire i entorn acústic, gestió de residus i economia circular, aigua i gestió d’aigües residuals.