La Generalitat, a través de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), ha obert la convocatòria d’ajuts per a la instal·lació d’infraestructures de recàrrega per al vehicle elèctric, amb l’objectiu d’estendre la xarxa de recàrrega per a recorreguts interurbans i fer de Catalunya un país atractiu per a l’ús del vehicle elèctric. La convocatòria està dotada amb 864.750 euros






23/02/2017

Els ajuts es divideixen en tres categories:

- Estacions d’accés públic de recàrrega ràpida: Ajuts de fins al 100% del cost de la infraestructura, amb un màxim de 40.000 euros, per a la instal·lació de noves estacions de 50 kW de potència amb sistema de pagament integrat; hi podran accedir corporacions locals i altres ens que en depenguin, amb un màxim de 2 estacions per terme municipal o 4 estacions per beneficiari. Aquest tipus de punts poden carregar 120 quilòmetres d’autonomia en menys de 30 minuts.

- Estacions d’accés públic de recàrrega semiràpida: Ajuts de fins al 100% del cost de la infraestructura, amb un  màxim de 15.000 euros (en cas de corrent continu) o 5.000 euros (en cas de corrent altern), per a la instal·lació de noves estacions de potència igual o superior a 20 kW amb sistema de pagament integrat. Podran accedir a l’ajut corporacions locals i altres ens que en depenguin, amb un màxim de 4 estacions per terme municipal o 8 estacions per beneficiari. Aquest tipus de punts poden carregar 100 quilòmetres d’autonomia en 1 hora.

- Punts de recàrrega vinculats: es concediran ajuts per a la instal·lació de punts privats de recàrrega vinculats a vehicles elèctrics purs, elèctrics endollables i per a vehicles d’autonomia estesa. Hi podran optar famílies, corporacions locals i fundacions i entitats sense ànim de lucre, i els ajuts ascendiran fins al 75% del cost de la infraestructura, amb un màxim de 1.000 euros per punt vinculat i de 2.500 euros en el cas que es faci una preinstal·lació per a futurs punts en un aparcament comunitari.

La línia d’ajuts es tancarà d’aquí a 30 dies hàbils, en el cas de les estacions d’accés públic, i d’aquí a 3 mesos, en el cas dels punts de recàrrega vinculats.