L'objectiu del programa Europa amb els ciutadans és ambiciós: apropar la UE als seus 500 milions de ciutadans i promoure una millor comprensió de la UE, a la vegada que es reforça el sentiment de ciutadania europea. És per això que demanem més recursos per tal de garantir que aquest programa continuï sent rellevant”, va defensar Teresa Giménez Barbat (ALDE) el passat 2 de març a l’hemicicle






06/03/2017

El programa "Europa amb els ciutadans” s’adreça a projectes que fomentin «enfortir la memòria històrica i augmentar la capacitat per a la participació ciutadana a nivell de la Unió». Concretament, el programa vol preservar la memòria històrica europea i promoure accions com agermanaments de ciutats, xarxes de ciutats i projectes de la societat civil activa en Europa. Es tracta de l'únic programa dedicat exclusivament a promoure aquests objectius a nivell europeu.

En l'informe d'implementació aprovat el 2 de març, el principal motiu d'inquietud és sens dubte el pressupost del programa per 2014-2020, reduït en un 14% en relació amb l'edició anterior del programa. La cobertura financera per al programa 2014-2020 és de 185.470.000 d'euros (enfront de 215 milions per a 2007-2013). El Parlament Europeu considera que el proper pressupost comunitari -l’anomenat Marc Financer Pluriannual (MFF)- hauria destinar a aquest programa "un euro per ciutadà”.