Aquest és el principal objectiu que s'està debatent aquest matí en la jornada organitzada pel Grup de Treball d’Orientació Laboral de l’Àmbit de Desenvolupament Econòmic i Ocupació de la Federació de Municipis de Catalunya






16/03/2017

Amb el títol 'Per un nou model d'orientació i intermediació laboral', la Federació de Municipis de Catalunya ha aplegat avui més de 100 electes i tècnics locals per debatre els nous models d'intermediació i orientació laboral a partir de la situació actual dels serveis d’ocupació en relació als programes d’orientació professional per a l’ocupació, en un moment en que altres administracions també estan reflexionant cap on ha d’anar el nou model, a partir de les necessitats de la ciutadania per accedir a una ocupació.

Per parlar sobre on som i com han de ser els nous models d’orientació i intermediació laboral, hem convidat Marta Colomer, consultora social especialista en metodologies d’orientació i intermediació laboral, en perspectiva de gènere i interculturalitat, i Susana Díaz, subdirectora general d’Ocupació i Territori del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya. Presenta Ascensión Calderón, cap d’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local Grameimpuls de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

La ponència sobre els models entre les diferents administracions públiques, anirà a càrrec de Jesús Mª Ordóñez, responsable de l’Àrea d’Inserció Laboral del Servei Basc d’Ocupació, i Màrius Martínez, professor titular d’Orientació Professional del Departament de Pedagogia Aplicada de la Facultat de Ciències de l’Educació de la UAB / Associate professor on Career Guidance. Presenta Paco Ramos, director executiu d’Estratègies de Foment a l’Ocupació de Barcelona Activa de l’Ajuntament de Barcelona.

En la jornada també es tractarà sobre la tecnologia intel·ligent centrada en la persona: un model d’ orientació per a l’empoderament competencial vers la inserció laboral, a càrrec de Francesc Camps, director general d’Eral Grup, i Josep Anton Lacasa, gerent d’SPIN. Presenta Anna Monterde, cap d’Intermediació Laboral de Vapor Llonch Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sabadell.

La inauguració ha anat a càrrec de Josep Torrecillas, coordinador tècnic de l'Àmbit de Desenvolupament Econòmic Local i Ocupació de la Federació de Municipis de Catalunya, que ha agraït l'enorme acollida que ha tingut l'organització d'aquest acte, i ha presentat la jornada al voltant de tres eixos: la participació del sector públic, la participació del sector privat i l'experiència del País Basc.

La cloenda de la jornada anirà a càrrec d'Àlex Mañas, vicepresident de l’Àmbit de Desenvolupament Econòmic Local i Ocupació de la Federació de Municipis de Catalunya i tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Badalona.