El programa d'inspecció ambiental és un document executiu que, basant-se en el pla d'inspecció ambiental integrada, recull la informació necessària per portar a terme les inspeccions ambientals que s'hi inclouen i prioritzen, i també la previsió dels recursos necessaris per executar-lo

20/03/2017

El 7 de febrer de 2017 es resol aprovar el Pla d'inspecció ambiental integrada de Catalunya, per al període 2017-2019. En el marc del pla i a partir de l'experiència assolida des de l'any 2014 es redacta el programa d'inspecció ambiental integrada de Catalunya per a l'any 2017, que s'estructura en set capítols que, en síntesi, s'indica a continuació.

Una primera part introductòria, que exposa els antecedents, els recursos disponibles, la normativa que aplica, incloent-hi el marc competencial, i la vigència del programa.

El capítol segon identifica els objectius, general i específics, que es persegueixen.

El capítol tercer es refereix a les actuacions d'inspecció ambiental integrada incloses en el programa: programades, no programades i documentals.

El capítol quart conté les accions previstes per promoure la millora contínua i la cooperació.

El capítol cinquè identifica els indicadors dissenyats per fer l'avaluació i seguiment del programa.

El capítol sisè inclou el detall de la metodologia implementada per a l'avaluació del risc ambiental i el criteri per seleccionar els establiments que han de ser objecte d'inspecció ambiental integrada.

El capítol setè presenta la distribució actualitzada dels establiments coberts pel pla d'inspecció i dels establiments inclosos en el programa d'inspecció.