El pla d'inspecció ambiental integrada és un document marc de caràcter pluriennal que ofereix les orientacions estratègiques en matèria de comprovació i verificació de les activitats que cobreix amb la finalitat de garantir el compliment de les condicions ambientals establertes en les autoritzacions ambientals integrades

20/03/2017

El 20 de febrer de 2014 s'aprova el primer Pla d'inspecció ambiental integrada de Catalunya, per al període 2014-2016. Finalitzat aquest primer pla i a partir de l'experiència assolida es redacta el nou Pla d'inspecció ambiental integrada de Catalunya, per al període 2017-2019, que s'estructura en set capítols amb el contingut que, en síntesi, s'indica a continuació.

Una primera part introductòria, que exposa els antecedents de l'activitat inspectora i la normativa aplicable en matèria d'inspecció ambiental, incloent-hi el marc competencial.

El capítol segon identifica l'objectiu general que es persegueix, comprovar el grau de compliment dels requisits fixats en les autoritzacions ambientals integrades dels establiments, i els objectius estratègics plantejats amb la finalitat de protegir el medi ambient de Catalunya i assegurar un desenvolupament sostenible.

El capítol tercer inclou les definicions dels conceptes i els termes clau que conté.

El capítol quart fa referència a l'abast d'aplicació del pla i als recursos disponibles. Cal destacar la publicació del criteri establert per a la distribució de les actuacions d'inspecció entre les unitats del Departament de Territori i Sostenibilitat que tenen atribuïdes la funció d'inspecció ambiental integrada de les activitats cobertes pel pla.

El capítol cinquè estableix que el pla d'inspecció s'instrumenta per mitjà de programes anuals i es detalla quin ha de ser-ne el contingut.

El capítol sisè conté les accions previstes per fomentar la qualitat, la competència i la millora contínua del pla, com ara la formació del personal inspector, l'intercanvi d'experiències i les activitats de coordinació.

En el darrer capítol s'especifiquen els indicadors establerts per dur a terme l'avaluació i seguiment del pla i, si s'escau, el procés per a la revisió del pla.