La Universitat de Barcelona acollirà el nou debat del Cicle del TransJus a celebrar el divendres 31 de març: “L'economia del bé comú i la gestió compartida dels béns comuns”, presentat pel doctor Juli Ponce, director del TransJus






23/03/2017

Des de fa temps es parla del concepte de béns comuns, des de l'Economia, la Ciència Política i altres perspectives. Aquest concepte difícilment pot ser abordat seriosament si no és contextualitzat en el marc de l'anomenada Economia del Bé Comú.

En aquest sentit, amb la perspectiva transdisciplinar i internacional que caracteritza al TransJus, la senyora Adela Suñer, com a representant de l'Associació Catalana per al Foment de l'Economia del Bé Comú, introduirà, en primer lloc, una perspectiva econòmica sobre el concepte de l´Economia del Bé Comú.

A continuació, el professor Gregorio Arena explicarà l´experiència pràctica italiana sobre la gestió compartida dels béns comuns, amb una visió des del dret, en aquest cas, italià.

El debat posterior entre tots plegats ens ha de permetre definir fins a quin punt les categories comparades poden tenir utilitat pel que fa a la utilització dels béns en el nostre propi marc jurídic.

Al llarg de la sessió es farà referencia al projecte del Banc Mundial anomenat Human-Centered Business Model en què participa el TransJus amb la coordinació de la doctora Marta Ortega del Pillar 1, sobre principis que va ser presentat el passat mes de desembre a Washington.

També es farà la presentació al llarg de la sessió de la traducció al espanyol del model de reglament sobre la col·laboració entre la ciutadania i l´Administració per a la cura, la regeneració i la gestió compartida dels béns comuns urbans, impulsat pel Laboratorio per la Sussidiarietà, i realizada pel doctor Òscar Capdeferro, membre del TransJus.