La trobada, que s’ha celebrat a Barcelona els dies 4 i 5 d’abril, s’emmarca en el projecte Interreg Europa PURE COSMOS, d’ajuda a les administracions públiques locals i regionals d’Europa a desenvolupar i oferir millors polítiques d’inversió. Per part de l’FMC hi ha participat Laura Ribot, tinent d'alcalde de Montgat






06/04/2017

Durant la jornada, organitzada per l’Oficina de Gestió Empresarial del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, s’han posat en comú els treballs i l’estat en què es troba el projecte de la Finestreta Única Empresarial i s’ha debatut sobre aspectes de millora, la coordinació interadministrativa i s’ha aportat la visió del sector empresarial.

A més de la Federació de Municipis de Catalunya, hi ha participat el Consorci AOC, CECOT, PIMEC, Foment del Treball, el Consell de Cambres de Comerç, la Diputació de Barcelona, la Diputació de Tarragona, l’ACM i els ajuntaments de Castellbisbal i Terrassa.

També han assistit representants de l’Ajuntament de Gènova (IT), Govern del Comtat de Hajdú-Bihar (HU), Banc de Desenvolupament de Saxònia-Anhalt (DE) i el Centre de Desenvolupament de l’Associació d’Empreses Locals de Birmingham (UK).

La trobada ha tingut un format de taller de treball i d’ella se’n despendran diversos documents d’anàlisi i propostes. En el marc d’aquest projecte europeu, la Generalitat ha presentat la finestreta única empresarial, una iniciativa que el Govern impulsa des del 2011 orientada a simplificar els tràmits administratius que afecten les petites i mitjanes empreses, apostant per la via telemàtica i la interoperabilitat entre administracions, per tal d’oferir un canal "únic i àgil” de relació dels empresaris i autònoms amb les administracions.

El programa Interreg Europa ajuda les administracions públiques locals i regionals de tot Europa a desenvolupar i oferir millors polítiques d'inversió.Alhora, el programa vetlla per aconseguir la màxima rendibilitat dels 359 milions d'euros finançats pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) per al període 2014-2020. El projecte PURE COSMOS integra dos dels grans desafiaments que afronta la UE: la necessitat d'estimular i donar suport a les PIME i la necessitat de reduir el pes de l'administració pública.

El projecte té l'objectiu de millorar l'eficàcia dels ajuts públics per a les PIME en un 15%, reduir els costos en un 10% i millorar de la qualitat en un 20%. A més, està especialment dirigit als emprenedors d'edats compreses entre els 25 i els 40 anys. PURE COSMOS se centra en el paper que les administracions públiques poden exercir en la millora de la competitivitat de les PIME.