Acord GOV/44/2017, de 4 d’abril, publicat al DOGC número 7345, de 6 d’abril de 2017

10/04/2017

L’Acord crea la prestació social de caràcter econòmic de dret de concurrència d'atenció social a les persones amb discapacitat, la denominació i les característiques de la qual es determina a l'annex de l’Acord.

Aquesta prestació té per objecte contribuir a cobrir les despeses ocasionades per l'adquisició de productes i actuacions destinats a permetre la promoció de l'autonomia personal de les persones amb discapacitat física, psíquica o sensorial amb mesures compensatòries per tal de millorar-ne la qualitat de vida i fomentar-ne la inclusió social mitjançant l'atorgament d'una prestació econòmica complementària de caràcter puntual. En cada convocatòria s'aprovarà el catàleg de productes i actuacions.

Les persones destinatàries són les persones que tinguin reconegut un grau de discapacitat igual o superior al 33%, que compleixin les condicions i els requisits que especifica aquest Acord del Govern i que necessitin productes tècnics que estan directament relacionats amb la causa de la seva discapacitat.

Les prestacions socials de caràcter econòmic de dret de concurrència, d'acord amb el que estableix la normativa aplicable, són incompatibles amb les altres prestacions econòmiques que té reconegudes la persona beneficiària o a les que pugui tenir dret per qualsevol dels sistemes de protecció públics o privats complementaris de la Seguretat Social, així com amb les prestacions del Sistema Català d'Autonomia i Atenció a la Dependència, si la concessió de la prestació social de caràcter econòmic en pot comportar la pèrdua, la disminució o la no concessió.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, en relació amb la prestació social de caràcter econòmic de dret de concurrència que es crea, ha de fer les previsions pressupostàries anuals i consignar de manera separada i independent els crèdits corresponents a cada convocatòria.