La vicepresidenta de la Federació de Municipis de Catalunya i alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, va participar en l’acte de presentació del document de prioritzacions d’actuacions ferroviàries del Corredor del Mediterrani, que va tenir lloc el dilluns 10 d'abril al Centre Cultural Blanquerna, a Madrid






11/04/2017

Laura Campos, que va anar en representació de la Federació de Municipis de Catalunya i que ha donat suport al document elaborat per la Taula Estratègica Catalana del Corredor Mediterrani, integrada per representants de tots els sectors implicats, entre els quals hi ha grups parlamentaris, administracions locals, les cambres de comerç catalanes, sindicats, patronals i universitats-, que reclama al govern espanyol l'impuls d'aquesta infraestructura, ha format part de la delegació catalana, encapçalada pels consellers de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i Economia i Coneixement, Jordi Baiget, respectivament, i el Secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font. En representació de l’Estat ha assistit el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, i el president d’Adif, Juan Bravo.

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, va confirmar a Laura Campos que l’estudi per soterrar l’R2 al seu pas per Montcada presentat per l’Ajuntament a Adif "és una base molt sòlida per continuar treballant en el projecte ja que facilita molt la seva execució” i l'hi va assegurar que està constantment informat del desenvolupament de les reunions tècniques i polítiques que s’estan realitzant entre les diferents administracions implicades.

La delegació catalana ha demanat un calendari clar, previsible, cert i avaluable. En aquest sentit, el conseller Baiget ha assenyalat que l'aposta pel Corredor Mediterrani "és l'aposta per a la millora de la competitivitat de l'economia catalana i el progrés social de Catalunya”. I ha afirmat que el corredor "té el suport unànime del món polític, econòmic i institucional català”.