S’aproven les bases específiques que han de regir la concessió de subvencions per a l'organització a Catalunya de festivals i mostres audiovisuals, així com per a la seva promoció i difusió. Igualment, es deroguen les bases publicades mitjançant la Resolució CLT/2954/2015, de 26 de novembre, per la qual es dona publicitat a l'Acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Empreses Culturals, pel qual s'aproven les bases específiques que han de regir la concessió de subvencions per a l'organització a Catalunya de festivals, mostres i cicles audiovisuals, així com per a la seva promoció i difusió

18/04/2017

S'estableixen tres modalitats diferents de subvencions:

a) Modalitat A: festivals i mostres amb un pressupost total igual o superior a 100.000,00 euros.

b) Modalitat B: festivals i mostres amb un pressupost total igual o superior a 50.000,00 euros i inferior a 100.000,00 euros.

c) Modalitat C: festivals i mostres amb un pressupost total per sota dels 50.000,00 euros.

Un mateix festival o mostra audiovisual només pot optar a una de les modalitats. Queden exclosos de les subvencions previstes en aquestes bases els esdeveniments de caràcter musical o teatral que utilitzin el suport audiovisual, així com les mostres o els festivals relacionats amb la formació en l'àmbit audiovisual, i qualsevol altra iniciativa que pretengui el reconeixement públic d'algun aspecte de l'audiovisual i que estigui promoguda des de l'àmbit acadèmic, o les mostres de cinema que tinguin com a objecte específic l'entreteniment a l'aire lliure. Tampoc són objecte de les subvencions previstes en aquestes bases els festivals i les mostres audiovisuals amb un pressupost superior a 300.000,00 euros.

Les subvencions que es concedeixen d'acord amb aquestes bases tenen la consideració d'ajuts de mínims, regulats pel Reglament (UE) 1407/2013 de la Comissió, de 18 de desembre de 2013, relatiu a l'aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea als ajuts de mínims (DOUE L352, de 24.12.2013).

Poden optar a les subvencions les empreses i les entitats públiques o privades sense ànim de lucre que i que compleixin els requisits que estableix la base 3.