La finalitat de les subvencions regulades per aquestes bases és donar suport a projectes transfronterers de cooperació desenvolupats al territori de l'Espai Català Transfronterer, que no tenen les capacitats per recaptar els recursos públics habituals destinats a l'àmbit transfronterer, tot posant en relleu la transcendència de determinades accions estratègiques que vertebren l'Eurodistricte de l'Espai Català Transfronterer

19/04/2017

Aquesta ordre té per objecte aprovar les bases reguladores generals del procediment per a la concessió de subvencions pluriennals Eurodistricte per al desenvolupament de projectes de cooperació a l'Espai Català Transfronterer. Igualment, l’Ordre deroga l'Ordre PRE/114/2016, de 12 de maig, per la qual s'aproven les bases reguladores del procediment per a la concessió de subvencions pluriennals Eurodistricte per al desenvolupament de projectes de cooperació a l'Espai Català Transfronterer, la qual mantindrà però els seus efectes mentre no finalitzi la tramitació de les subvencions concedides en relació amb la Resolució PRE/1269/2016, de 19 de maig, per la qual s'obre la convocatòria corresponent a l'any 2016 per a la concessió de les subvencions pluriennals Eurodistricte per al desenvolupament de projectes de cooperació a l'Espai Català Transfronterer (DOGC núm. 7125, de 23.5.2016).

L'objecte d'aquestes bases és regular el procediment per a la concessió de la línia de subvencions pluriennals Eurodistricte per al desenvolupament de projectes de cooperació a l'Espai Català Transfronterer.

Poden ser beneficiàries de les subvencions les associacions, fundacions i altres entitats sense ànim de lucre amb presència al territori de l'Eurodistricte de l'Espai Català Transfronterer, així com les administracions locals i els seus ens o organismes dependents i les universitats públiques de les comarques de la demarcació de Girona. No poden optar-hi persones jurídiques amb ànim de lucre, ni persones físiques. Tampoc agrupacions de persones físiques o jurídiques, públiques o privades, sense personalitat jurídica.

Les actuacions objecte d'aquestes subvencions han de començar durant l'any de la convocatòria i finalitzar, com a màxim, el 30 de juny de l'any següent.

Els projectes han de situar-se al territori de l'Eurodistricte de l'Espai Català Transfronterer (comarques de la demarcació de Girona i Departament dels Pirineus Orientals) i adequar-se a una de les temàtiques següents: Desenvolupament socioeconòmic, Educació,Turisme, Esports, Cultura, Joventut, Medi ambient, o Acció social.