Avui té lloc a la seu de l'FMC la primera sessió del tercer cicle de trobades 'Europa a debat: des d'una mirada local', dedicada al futur d'Europa i els drets socials, organitzada per la Federació de Municipis de Catalunya






26/04/2017

Aquest cicle de debats té la finalitat d'obtenir informació de primera mà per part dels experts en temes d’actualitat, d’interès per al món local des d’una òptica global, mantenint un un diàleg obert amb els ponents.

La sessió que està tenint lloc aquest matí està dirigida per Mark Jeffery, cap de comunicació de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona.

En la seva intervenció, ha afirmat que "cal definir molt bé quan parlem d’Europa. Una cosa és Europa i l’altre són les institucions europees”. La seva exposició s’ha resumit en dos àmbits. En el primer àmbit, sobre el Llibre blanc sobre el futur d’Europa. Reflexions i escenaris per l’Europa dels vint-i-set en el 2025, ha situat els cinc escenaris que defineix el Llibre blanc:continuar igual; el mercat únic; els que volen fer més, fan més; fer menys però de manera eficient; i fer molt més conjuntament.

Pel que fa al debat sobre quina UE volem que es faci en el futur, és una decisió de la ciutadania i, en aquest sentit, ha dit que els ajuntaments haurien de liderar aquest debat.

En referència al segon àmbit, el dels drets socials, ha informat que la Comissió Europea presenta el programa de l’Europa social més important dels últims 20 anys: Un pilar de drets socials i el futur de la UE, noves iniciatives en la conciliació de la vida laboral i familiar.

En aquest sentit, està previst fer una reunió a Suècia dels estats membres i els agents socials amb l’objectiu d’arribar a un acord sobre l’accés al mercat laboral, condicions de treball bàsics i una Seguretat Social sostenible.

La segona sessió d'aquest cicle de debats de l'FMC, el 5 de maig, tractarà sobre les polítiques d'ocupació juvenil. L'11 de maig analitzarem la integració i cohesió social. I a la darrera sessió, l'1 de juny, es debatrà sobre la regulació de la immigració a Europa i les repercussions per a l'administració local.