En el marc de l’Instrument de Partenariat (Partnership Instrument) la Unió Europea ha posat en marxa el programa de cooperació urbana internacional (IUC, en anglès), que comptarà amb un pressupost de més de 20 M€ al llarg de tres anys (2016-2019)






10/05/2017

El programa IUC vol fomentar la cooperació internacional entre ciutats i regions de la UE i d’Àsia i el continent americà per a millorar l’entorn urbà, degut al gran creixement que estan tenint les ciutats arreu del món, que tant està afectant al medi ambient com a la qualitat de vida dels seus ciutadans.

El IUC s’estructura en tres línies d’actuació:

1. La cooperació entre ciutats en matèria de desenvolupament urbà, per impulsar un creixement intel·ligent, ecològic i inclusiu.

2. L'associació per combatre el canvi climàtic, en línia amb la iniciativa Pacte dels Alcaldes, que fomenta les accions locals destinades a reduir les emissions de CO₂, millorar l’adaptació al canvi climàtic i garantir l’accés a una energia neta i assequible.

3. La cooperació entre regions amb l’Amèrica Llatina, per ajudar a la diversificació de les seves economies basades en les matèries primeres.

(fons: FonsUECat)