La Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis demanem que es doti de recursos els ens locals, que seran els qui hauran de fer el seguiment dels casos amb el Pla d’Inserció Social, i reclamem ser presents a les comissions de seguiment






15/05/2017

Les entitats municipalistes, FMC i ACM, valorem positivament l’acord signat aquest matí entre el Govern de la Generalitat i les entitats promotores de la ILP per a la Renda Garantida de Ciutadania a Catalunya. Però demanem que els ajuntaments, com a eix central on s’haurà de gestionar, tinguin un major protagonisme en la gestió de la Renda i puguin disposar dels recursos suficients per fer-hi front, entenent que la Renda Garantida de Ciutadania ha de ser l’últim recurs al qual s’aculli una persona vulnerable i que el fet d’acollir-se ha de ser un element generador d’oportunitats de desenvolupament.

Els governs locals, les administracions més properes a la ciutadania i que, per tant, millor coneixen les dificultats de la gent, consideren que la Renda Garantida de Ciutadania dóna resposta a les necessitats bàsiques d’una gran part de la ciutadania catalana que, amb independència de la seva situació social, veuen com la manca de feina o de llar els aboca a una situació d’exclusió econòmica.

El que volen inecessiten les persones afectades és un treball digne per poder fer front a les seves necessitats. Per això, són necessàries unes bones polítiques d’ocupació que permetin reinserir aquestes persones a la societat.

A nivell econòmic, la implementació de la Renda Garantida de Ciutadania suposarà un cost afegit per als ens locals. Hem de recordar que, tot i que la gestió es durà a terme des del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), seran els serveis socials municipals els qui, amb el Pla d’Inserció Social, faran el seguiment d’aquells casos més complexos. Això suposarà un seguiment especial i acurat, amb l’increment de recursos corresponent. Per aquest motiu, des de les entitats locals reivindiquem que es doti dels recursos necessaris per fer-hi front.