S'ha publicat la convocatòria d'aquestes subvencions, l'objecte de les quals és regular la concessió de subvencions als ens locals de Catalunya per al desenvolupament de plans de foment territorial del turisme

07/06/2017

Poden ser beneficiaris d'aquests ajuts els ajuntaments i els ens vinculats o dependents, els consells comarcals, els consorcis locals, les diputacions, els ens de gestió locals, les àrees metropolitanes i les mancomunitats de municipis de Catalunya.

En el cas dels consorcis locals, tindran aquesta consideració quan consti expressament als seus estatuts la seva adscripció a un ens local.

Els beneficiaris seran, amb caràcter general, els executors de cadascun dels projectes, llevat dels casos en què, en virtut de la seva facultat d'autoorganització i en el marc dels acords corresponents, el beneficiari decideixi que l'operació l'executi una empresa pública depenent o d'altres administracions competents en la matèria. En aquest cas, el beneficiari ho haurà de comunicar en el moment de la presentació de la sol·licitud. Un cop concedit l'ajut de cofinançament i en el moment en què la persona beneficiària formalitzi la seva relació amb l'ens executor, aquesta ha d'enviar a la Direcció General de Turisme una còpia autenticada del conveni d'encàrrec de gestió. En relació amb la certificació de les despeses associades a l'operació, tant el beneficiari com l'ens executor s'han de regir pel que estableixen les bases 14 i 23. Tanmateix, en aquest cas, la certificació de l'execució correcta del projecte haurà d'anar signada per l'ens beneficiari, d'acord amb el que disposa la base 14.