L’AMTU organitza cada any la Jornada Catalana de la Mobilitat, amb el patrocini del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de Barcelona. Enguany s'està celebrant avui a Castellbisbal






07/06/2017

La Jornada se celebra cada any en una ciutat diferent, adherida a l’AMTU, sempre amb un gran èxit d’inscrits. El seu objectiu és oferir, a un públic format per tècnics, regidors i operadors de mobilitat, les millors experiències en el camp de la mobilitat, amb bones pràctiques que els puguin ajudar a confeccionar uns serveis més eficients i sostenibles.

El tema central que es tracta en aquesta edició, inaugurada per Jordi Xena, president de l’AMTU i alcalde de Santa Maria de Palautordera; i Joan Playà, alcalde de Castellbisbal, és "El paper del món local en la governança de la mobilitat”, i com sempre, es comptarà amb la participació d’experts nacionals i internacionals de reconegut prestigi.

Així mateix, un dels actes destacats de la Jornada ha estat la conferència inaugural, a càrrec del conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i que ha tractat sobre "El futur del transport públic de Catalunya”. En un àmbit en que es viuen reptes i canvis tan crucials, es fa imprescindible conèixer quin serà el planejament del transport públic en la Catalunya del futur, ja que tots els ajuntaments haurem de ser partícips de la nova governança que determinarà la mobilitat del nostre país en els propers anys. A aquesta inauguració hi ha assistit el secretari general de la Federació de Municipis de Catalunya, Juan Ignacio Soto Valle.

La Jornada Catalana de la Mobilitat compta sempre amb la participació d’experts nacionals i internacionals de reconegut prestigi. Per això, s’ha consolidat com la jornada de referència en el sector de la mobilitat, ja que constitueix una oportunitat única per conèixer les darreres novetats tecnològiques i experiències innovadores a nivell internacional, per millorar la qualitat de les infraestructures de mobilitat i els serveis de transport, i per contribuir a una gestió més eficient i sostenible de la mobilitat.