Les administracions públiques, de forma predominant, es caracteritzen per ser organitzacions amb una escassa velocitat de transformació i amb certa resistència als canvis. Això xoca amb un context social i econòmic en contínua transformació cosa que provoca disfuncions cada vegada més greus i incrementa la desafecció dels ciutadans. És urgent, doncs, identificar els motors interns i externs d'innovació al sector públic, crear el context adequat per tal d'aprofitar-los al màxim i eliminar els factors que dificulten els canvis






07/06/2017

Com es pot aconseguir?

- Canviant la cultura organitzativa: removent les regulacions excessivament rígides, evitant les actituds d'aversió al risc per part dels directius, transformant les estructures molt jeràrquiques i els compartiments estancs, promovent l'autonomia i la creativitat, incentivant la mobilitat, i incentivant i reconeixent noves propostes vinguin d'on vinguin.

- Combinar la flexibilitat pressupostària i l'autonomia dels departaments amb la introducció de la gestió per objectius.

- Creant equips multidisciplinars d'innovació, comptant sempre que es pugui amb la participació dels propis usuaris, i facilitant l'experimentació.

- Articulant un sistema de gestió del coneixement mitjançant el benchmarking, l'anàlisi de dades i la difusió interna i externa de les experiències exitoses.