La voluntat és incidir en la cohesió territorial, garantir l'accessibilitat als nuclis de població i afavorir la mobilitat arreu del territori. En aquest sentit, tenen com a finalitat la realització d'obres de millora de camins d'ús públic de titularitat local. Amb l'objectiu d'afavorir el suport als petits municipis, que són els que presenten més dificultats per poder dur a terme aquestes actuacions necessàries, es limitaran els ajuts a un determinat tram de població

08/06/2017

Aquestes bases tenen per objecte regular la línia de subvencions per a inversions en camins públics de titularitat local, adreçades als municipis i comarques de Catalunya, per al període 2018-2020. En concret, cada ens podrà destinar l'ajut a finançar les actuacions de millora i condicionament que es duguin a terme en un o més camins del municipi o comarca, o fins i tot en trams d'aquests.

Les actuacions s'han de dur a terme a la xarxa veïnal i rural de camins d'ús públic de titularitat local, que han d'estar, principalment, en àmbit no urbà i han de ser aptes per al trànsit rodat motoritzat.

Poden sol·licitar una subvenció de la línia per a inversions en camins públics locals els ens locals següents:

—Els municipis de muntanya i els pertanyents a comarques de muntanya.

—Els municipis amb una població inferior a 5.000 habitants.

—Els municipis capitals de comarca amb una població inferior a 20.000 habitants.

—Els consells comarcals de muntanya i el Consell General d'Aran.

Són considerats municipis i comarques de muntanya aquells que determinen la Llei 2/1983, de 9 de març, d'alta muntanya, i la Llei 5/1988, de 28 de març, que crea la comarca de l'Alta Ribagorça.