Enguany se celebra la quarta edició. La primera edició va tenir lloc el setembre de 2014. La segona del 6 al 12 de juny de 2015. La tercera, del 10 al 16 de juny. És un esdeveniment que s’emmarca en les accions que impulsa la Iniciativa per a la Reforma Horària i que compta amb el suport institucional de la Generalitat de Catalunya, a través de l’Acord de Govern del 18 de març de 2014






09/06/2017

La Setmana dels Horaris constitueix una oportunitat excepcional per presentar els reptes del país quant a la transformació de l’organització del temps de vida quotidiana. És un espai per plantejar alternatives a la ciutadania, el teixit productiu i les institucions públiques amb l’objectiu d’induir un canvi d’estructures i cultural.

Des de la Setmana dels Horaris es vol incidir en la reforma dels horaris de manera que s'assoleixi l'adaptació a uns temps més humans i cívics en el marc de l'impuls de la Catalunya que ve. Amb aquesta convocatòria es vol consolidar el factor temps com a variable rellevant en la recerca d’equitat i benestar.

Està constituïda per accions principalment mediàtiques amb una finalitat de sensibilització. Vol garantir la implicació dels diferents actors claus en l’acceleració del canvi i de territoris ja compromesos. Està dirigida a donar a conèixer els avantatges econòmics, ambientals i socials, així com idees per transitar cap a un moment zero de reforma horària.

Es proposa fomentar el diàleg, la conversa i la reflexió amb l’objectiu de generar un consens ampli social i polític que permeti presentar estratègies concretes de transformació reals al Parlament, al Govern de la Generalitat, així com als de les ciutats i pobles de Catalunya.