Se celebren el 27 i 28 de juny, amb l'objectiu de conèixer diferents experiències i debatre sobre els riscs i avantatges de la democràcia directa, partint del convenciment que la millora de la democràcia té, en aquest àmbit, un ampli camp d’acció






27/06/2017

La participació ciutadana té una forma molt concreta d’expressió en els canals de democràcia directa, mitjançant els quals, la ciutadania decideix, sense intermediaris, determinades actuacions públiques.

Aquests canals, que a casa nostra han estat poc utilitzats, tenen un enorme recorregut a molts països i s’han desplegat a diferents ciutats i Estats del món amb una extensa diversitat de manifestacions. Des dels referèndums revocatoris de Califòrnia a les iniciatives ciutadanes de Suïssa, hi ha un grapat d’experiències diferents que mostren aquesta gran varietat.

Com conviu la democràcia directa amb les persones escollides com a representants? Com fa la ciutadania d’accelerador o de fre de les iniciatives polítiques? Quina relació hi ha entre aquesta dimensió de la democràcia amb altres formes de participació basades en la deliberació, la proposta o la coproducció?