Dijous 15 de juny de 2017, el BOE número 142 va publicar la Sentència 54/2017, d'11 de maig, del Tribunal Constitucional, en el recurs interposat per la Generalitat de Catalunya contra diversos preceptes de l'LRSAL






15/06/2017

Dijous 15 de juny de 2017, el BOE número 142 va publicar la Sentència 54/2017, d'11 de maig, del Tribunal Constitucional, en el recurs interposat per la Generalitat de Catalunya contra diversos preceptes de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (LRSAL).

Aquesta Sentència declara inconstitucionals i nuls els apartats 3 i 4 de l'article 104.bis de l'LRSAL relatiu al personal eventual i que a continuació es transcriuen:

Article 104 bis. Personal eventual de les entitats locals

(...)

3. La resta d'entitats locals o dels organismes que en depenen no poden incloure a les seves plantilles llocs de treball la cobertura dels quals correspongui a personal eventual.

4. El personal eventual a què es refereixen els apartats anteriors s'ha d'assignar sempre als serveis generals de les entitats locals en la plantilla dels quals aparegui consignat. Només es poden assignar excepcionalment, amb caràcter funcional, a altres serveis o departaments de l'estructura pròpia de l'entitat local si ho reflecteix expressament el seu reglament orgànic. (...)