Els dies 6, 7 i 8 d'octubre se celebren les Jornades Europees de Patrimoni 2017, la manifestació cultural participativa més important d'Europa en relació al patrimoni, iniciativa conjunta del Consell d'Europa i la Comissió Europea






09/09/2017

Cada any s'organitzen a tota Europa més de 70.000 actes per tal de contribuir a la presa de consciència sobre el patrimoni comú d'Europa i la necessitat constant de la seva protecció. El tema proposat per a l’edició d’enguany és "Patrimoni i natura: un paisatge de possibilitats" que vol posar l’accent en els valors patrimonials incorporats a la natura, en la importància del medi ambient sobre els estils de vida de les persones i la influència que té sobre el benestar i el creixement socioeconòmic de les comunitats.

A més, des del Consell d'Europa han elaborat un llistat amb 101 idees que us poden ajudar a preparar les vostres activitats o que podeu implementar com activitats complementàries a les quals ja realitzeu. Són 101 iniciatives que poden ser d’utilitat per tal de profunditzar en el nostre patrimoni arqueològic i monumental a través dels paisatges naturals que envolten els nostres monuments.

Si necessiteu més informació o ajuda per pujar les activitats, podeu contactar amb:

Institut Ramon Muntaner: Carles Barrull (Tel. 977 401 757 | carles@irmu.org)
Agència Catalana del Patrimoni Cultural: Lourdes Ibarz (Tel. 93 554 73 34 | libarz@gencat.cat)
Federació de Municipis de Catalunya: Josep Manel Abad (Tel. 933 104 404 | jm.abad@fmc.cat)
Associació Catalana de Municipis: Joaquim Sangrà (Tel. 934 961 616 | joaquim.sangra@acm.cat)