Aquestes bases, publicades al DOGC de 20 de juny, tenen per objecte regular la concessió de subvencions a les entitats que integren l'Administració local de Catalunya, per col·laborar en el finançament dels ajuts que aquestes entitats apliquen en els lloguers o contraprestacions dels contractes de lloguers o cessió d'ús dels habitatges que formen part del Fons d'habitatge de lloguer destinat a polítiques socials, amb la finalitat de prevenir situacions de risc d'exclusió residencial

20/06/2017

Poden ser beneficiàries de les subvencions les entitats que integren l'Administració local de Catalunya, exclòs l'Ajuntament de Barcelona, que gestionen habitatges que formen part del Fons d'habitatge de lloguer destinat a polítiques socials.

Les entitats beneficiàries han de complir els requisits següents:

a) Gestionar habitatges que formin part del Fons d'habitatge de lloguer destinat a polítiques socials, de conformitat amb l'Acord de 12 de juny de 2015.

b) En el cas de contractes anteriors a l'1 de novembre de 2015, la persona arrendatària o cessionària de l'habitatge ha de trobar-se en una situació de dificultat de pagament que motivi la manca de pagament del total de la renda o de la contraprestació establerta en el contracte, que s'acredita mitjançant el certificat que s'indica a la base 7.1.e).

c) Els contractes de lloguer d'habitatges subjectes a règim de protecció oficial han d'estar visats per l'Agència de l'Habitatge de Catalunya.

Aquest requisit no és exigible als habitatges adjudicats per la Mesa de Valoració de Situacions d'Emergències Econòmiques i Socials.

d) No trobar-se en cap dels supòsits de prohibició per ser beneficiari de subvencions que preveu l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

e) Estar al corrent de les obligacions tributàries amb l'Administració general de l'Estat, la Generalitat de Catalunya i l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, i de les obligacions amb la Seguretat Social.

Aquestes subvencions són incompatibles amb:

a) Les subvencions i les prestacions per al pagament del lloguer que l'Agència de l'Habitatge de Catalunya atorgui o, si és el cas, renovi, per al mateix any.

b) Els ajuts que es concedeixen a les entitats adherides a la Xarxa d'Habitatges d'Inserció Social. En el cas que l'entitat sol·licitant formi part de la Xarxa d'Habitatges d'Inserció Social i s'hagi acollit als ajuts del Programa d'habitatges d'inserció social del mateix any, per poder accedir a aquesta convocatòria s'haurà de donar de baixa dels ajuts del Programa d'habitatges d'inserció els habitatges pels quals se sol·licita la subvenció.

Les sol·licituds, acompanyades de la documentació requerida, s'han de presentar en el Registre general electrònic de la Generalitat, mitjançat l'extranet de les administracions públiques de Catalunya (EACAT), en els termes que estableix la normativa vigent.

El formulari de sol·licitud i l'escrit de tramesa, així com la informació sobre aquest tràmit, estan a disposició dels sol·licitants a l'EACAT.