En una nova acció formativa de la Federació de Municipis de Catalunya, que s'ha desenvolupat els dies 6, 8, 13, 15, 20 i 22 de juny, s'ha informat de les noves normatives de les instal·lacions i el seu registre en l’àmbit de l’administració






22/06/2017

En aquest sentit, s'ha incidit i s'han descrit els els aspectes tècnics singulars de cada tipus d‘instal·lació per redactar projectes o memòries i redactar plecs amb criteris de valoració adequats, que tinguin en compte la qualitat del treball i la seva sostenibilitat econòmica.

El ritme de creixement dels serveis públics implica incorporar l’eficiència tècnica i administrativa en les noves instal·lacions de serveis, com a criteri general. Adequar les antigues instal·lacions a la nova normativa, legalitzar-les, i registrar les noves amb la introducció de cada vegada més restriccions tècniques a l’hora de projectar, implica multitud de conceptes multidisciplinaris que cal considerar, com ara les revisions periòdiques obligatòries com a elements de qualitat i de seguretat dels equips i dels usuaris. Les contractacions esdevenen així un aspecte de camí crític entre la visió tècnica que plantegen els plecs i el criteris de valoracions, generant sovint discrepàncies entre els tècnics redactors i els serveis jurídics de l’ajuntament.

Aquest curs s'ha adreçat principalment a tècnics de l’administració, A1 i A2, caps de manteniment i resta de professionals, relacionats amb la redacció, supervisió de projectes i manteniment d'instal·lacions.

A la sessió del dia 6 de juny es va parlar sobre la legionel·la i la corrosió; el dia 8, sobre la climatització; el dia 13, sobre l'electricitat; el dia 15, de les instal·lacions singulars; el dia 20, de les instal·lacions d'enllumenat exterior; i finalment avui, de la Llei de contractes i la responsabilitat civil i penal dels tècnics en l'administració.

La sessió que ha tingut lloc avui ha tractat sobre la Llei de contractes i la responsabilitat civil i penal dels tècnics municipals: tipus de contractes públics, procediments de contractació i criteris de valoració de les ofertes; i l’adjudicació del contracte i el règim d’impugnació, a càrrec de Carme Lucena Cayuela, vocal del Tribunal de Contractes del Sector Públic de Catalunya; i també s'ha parlat de la responsabilitat civil i penal dels tècnics en l'administració, a càrrec de Fernando Carlos de Valdivia Gonzalez, magistrat jutge del Jutjat de Primera Instància núm. 4 de Barcelona. A continuació se celebra una taula rodona.