Aquesta jornada tindrà lloc a Lleida el divendres 7 de juliol i està adreçada a electes locals, tècnics municipals i secretaris, interventors i tresorers d'Administració local. L'objectiu es l'anàlisi de les recents sentències del Tribunal Suprem que avalen la possibilitat d'aplicació de la taxa municipal per la instal·lació de serveis de telecomunicacions






06/07/2017

A la jornada s’analitzaran les claus que permeten una tributació local en aquest àmbit ajustada als paràmetres establerts pel Tribunal Suprem.

La inauguració de la jornada és previst que vagi a càrrec d'Àngel Ros, alcalde de Lleida; Amador Marquès, president de l'Àmbit de Territori, Sostenibilitat i Serveis Urbans de la Federació de Municipis de Catalunya i alcalde de Bossòst; i Celia Argilés, presidenta del CSITAL Lleida.

Seguidament, Javier Gonzalo Migueláñez, advocat expert en el sector energètic i assessor de la Federació Nacional d'Associacions i Municipis amb Centrals Hidroelèctriques i Embassaments, i José Maria Simón Marco, advocat-soci de Gonzalo Advocats, faran una anàlisi de les sentències del Tribunal Suprem relatives a la taxa per la utilització del domini públic a favor d'empreses explotadores de serveis de telecomunicacions i els aspectes rellevants dels estudis econòmics justificatius de l'ordenança fiscal.

A continuació, una taula rodona tractarà sobre els aspectes rellevants per a la tramitació de les ordenances fiscals. Aquesta taula està formada per Celia Argilés, presidenta CSITAL Lleida; Antoni García Jiménez, secretari de l'Ajuntament de Mollerussa; i Javier Gonzalo Migueláñez, advocat expert en el sector energètic. Modera la taula Alexis Guallar Tasies, director del Departament de Recursos Humans de la Diputació de Lleida.

La cloenda anirà a càrrec de Rosa Pujol i Esteve, alcaldessa d'Aitona i vicepresidenta de la Diputació de Lleida.