Les auditories energètiques són una eina fonamental per identificar les oportunitats de millora en l’ús eficient del consum d’energia i en l’ús d’energies renovables, que ajuda a planificar i justificar les inversions necessàries per aconseguir-ho. La jornada tindrà lloc a Vacarisses el dimecres 12 de juliol






27/06/2017

Una auditoria energètica és una eina que permet a les organitzacions conèixer quin ús estan fent de l’energia i detectar quantitativament quines accions es poden fer per millorar la seva situació actual.

L’auditoria energètica doncs, aporta la informació necessària a un centre consumidor, sigui indústria, edifici, flota de vehicles, etc, aportant un full de ruta amb una estratègia de millora contínua del seu consum energètic.

Entre les accions de millora que es poden identificar, n’existeixen de diferents categories , algunes d’aquestes van lligades a l’adquisició de tecnologia més eficient, d’altres van més orientades a la millora del hàbits d’us i/o de l’operació en equips consumidors. Hi ha altres accions que encara que no van tan lligades a una optimització o reducció del consum d’energia, sí que s’apliquen també sobre el vector mediambiental, com seria l’ús d’energies renovables, i n’hi ha d’altres purament econòmiques lligades a l’optimització del cost energètic.