Les diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona i la Generalitat de Catalunya han signat un conveni de col·laboració per elaborar un cens de polígons d’activitat econòmica, que servirà de base per definir actuacions que millorin la competitivitat dels mateixos polígons i de les empreses que hi estan instal·lades






04/07/2017

També serà un instrument clau per facilitar l’atracció d’inversions.

El Departament d’Empresa i Coneixement ha desenvolupat una plataforma informàtica que permetrà l’intercanvi d’informació i de les tasques de distribució inicial de la informació, recopilació i explotació de les dades. Aquesta aplicació recollirà quatre tipus d’informació de cada polígon:

·  De caràcter general: localització, perímetre, superfície, georeferenciació, any de creació.

·  De caràcter urbanístic: usos permesos, dimensions de parcel·les, alçades màximes.

·  De caràcter empresarial: nombre empreses, sectors d’activitat econòmica predominant, i % d’ocupabilitat.

· I dels serveis i subministraments com per exemple aigua, llum, energia elèctrica, telecomunicacions, l’accessibilitat en transport  públic i distància d’infraestructures, entre d’altra informació.

De la seva banda, les diputacions facilitaran als ajuntaments de la seva demarcació l’aplicació esmentada anteriorment, així com el procediment i les instruccions per complimentar les dades de cada polígon. Les diputacions també enviaran als ajuntaments els cens inicials de polígons del seu municipi, per tal d’introduir modificacions en cas que s’hagi produït algun canvi.