Jornada de treball per analitzar els bons resultats de la primera edició del Pla de Suport a les Polítiques Socials Municipals, el programa de l'AMB per a la creació d'ocupació. La segona edició, amb un pressupost de 30 milions d'euros, introdueix novetats, com la potenciació de l'autoocupació i l'emprenedoria, o la inclusió d'ONG i cooperatives






06/07/2017

L'AMB va presentar el dimarts 4 de juliol la segona convocatòria (2018-2019) del seu Pla de Suport a les Polítiques Socials Municipals, que ja va per la seva segona edició i que es centra en augmentar l'ocupació al territori metropolità, alhora que millora la qualitat de les feines ja existents. Per aquest motiu, l'AMB ja va destinar 36 milions d'euros en la primera edició, que va tenir lloc en el període 2012-2015.

En la presentació d'aquesta sessió de treball, Jaume Collboni, vicepresident de Desenvolupament Social i Econòmic de l'AMB, va manifestar que "les claus d'aquesta nova fase del nostre programa seran ampliar i reforçar les polítiques socials centrades en la generació de noves oportunitats d'ocupació, prioritzant sempre els recursos per a l'ocupació d'aquells grups o col·lectius amb més risc d'exclusió social, i promovent nous formats i experiències que permetin no només reduir els índexs d'atur, sinó també lluitar contra la precarietat laboral".

El Pla de Suport a les Polítiques Socials de l'AMB atorga els seus fons als ajuntaments metropolitans, mitjançant els quals es crea ocupació a través de tres modalitats de contractes diferents:

• Plans d'ocupació: l'AMB tanca acords amb els ajuntaments metropolitans per tal de contractar persones que estan a l'atur, per treballar en serveis propis de l'ajuntament: neteja viària, arranjament d'espais públics i atenció a les persones, entre altres.

• Acords amb empreses: s'estableix un conveni amb empreses del territori, per tal de contractar persones a l'atur. El 50% del contracte és finançat pels fons de l'AMB, i l'altra meitat per l'empresa en qüestió.

• Projectes d'autoocupació: En aquesta modalitat, es financen els projectes d'emprenedoria dels ciutadans.