Vacarisses acull avui aquesta jornada, organitzada per la Federació de Municipis de Catalunya, que tracta sobre les auditories energètiques com a eines que permeten a les organitzacions conèixer quin ús estan fent de l’energia i detectar quantitativament quines accions es poden fer per millorar la seva situació actual






12/07/2017

L’auditoria energètica doncs, aporta la informació necessària a un centre consumidor, sigui indústria, edifici, flota de vehicles, etc, aportant un full de ruta amb una estratègia de millora contínua del seu consum energètic. Entre les accions de millora que es poden identificar, n’existeixen de diferents categories , algunes d’aquestes van lligades a l’adquisició de tecnologia més eficient, d’altres van més orientades a la millora del hàbits d’us i/o de l’operació en equips consumidors. Hi ha altres accions que encara que no van tan lligades a una optimització o reducció del consum d’energia, sí que s’apliquen també sobre el vector mediambiental, com seria l’ús d’energies renovables, i n’hi ha d’altres purament econòmiques lligades a l’optimització del cost energètic.

La jornada ha estat inaugurada per Toni Massana, alcalde de Vacarisses i vicepresident de la Federació de Municipis de Catalunya. A continuació, juntament amb Josep M. Ortiz Prat, enginyer tècnic industrial, gestor i assessor energètic independent, han parlat de la ISO 50.001: el procés d’implementació i certificació d’un sistema de gestió energètica a nivell municipal; bona pràctica de Vacarisses.

Seguidament, la certificació de persones: l’expert en auditories energètiques, va a càrrec de David Jiménez, cap dels Serveis Tècnics d’ENGINYERS BCN; i Antoni García, consultor de Gestió Energètica, Infraestructures i Manteniment.