En data 13 de juliol de 2017 el DOGC va publicar aquesta llei, amb l'objectiu d'establir el règim jurídic de les associacions de consumidors de cànnabis i de llurs clubs, la regulació de totes les activitats que duen a terme, els drets i deures dels associats, i també els mecanismes de control i d'inspecció de llur activitat des del punt de vista de la salut pública, amb la finalitat de prevenir els riscos inherents al consum de cànnabis i reduir-ne els danys

17/07/2017

Les finalitats d'aquesta llei són:

a) Protegir, promoure i millorar la salut pública de la població mitjançant una política orientada a advertir dels riscos i danys del consum de cànnabis i a minimitzar-los.

b) Vetllar perquè es respectin els drets dels consumidors de cànnabis, garantir que l'exercici sigui conforme amb la legalitat i fer-los compatibles amb els drets i les llibertats de totes les persones.

c) Establir els mecanismes per a la protecció de la salut dels consumidors de cànnabis, especialment per al control i la informació sobre la qualitat, les característiques i els efectes de la substància que consumeixen.

d) Impulsar mesures informatives, educatives, de gestió de riscos i de prevenció sobre les conseqüències i els efectes perjudicials vinculats al consum de cànnabis.

e) Establir les condicions de l'exercici de l'activitat de les associacions de consumidors de cànnabis.

f) Establir mecanismes per a millorar l'activitat de les associacions de consumidors de cànnabis des del punt de vista de la salut pública, en coordinació amb les polítiques en aquesta matèria que duguin a terme les administracions competents.

g) Establir els mecanismes per a la protecció mediambiental en l'exercici de les activitats de les associacions de consumidors de cànnabis.

h) Dotar els ens municipals dels criteris per a l'autorització de les activitats de les associacions de consumidors de cànnabis.

i) Establir el règim jurídic de les activitats de les associacions de consumidors de cànnabis.

j) Promoure mecanismes per a garantir la seguretat pública i privada en el desenvolupament de les activitats de les associacions de consumidors de cànnabis.

k) Garantir els drets dels associats que integren les associacions de consumidors de cànnabis.