Les entitats municipalistes FMC i ACM i representants dels governs locals catalans demanen que el desplegament del reglament de la Llei de la renda garantida tingui en compte diferents aportacions que afecten directament al municipalisme català. Reclamen un paper clau en la comissió de seguiment






20/07/2017

Els presidents de la Federació de Municipis de Catalunya, Xavier Amor, i de l’ACM, Miquel Buch, valoren positivament la reunió amb la consellera de Treball, Afers Socials i Família, Dolors Bassa on han pogut treballar diferents aspectes que afecten als governs locals en l’aplicació de la Llei de renda garantida de ciutadania (RGC). A la reunió hi ha assistit també el secretari general de l'FMC, Juan Ignacio Soto; l’alcaldessa de Sant Boi de Llobregat i presidenta de l'Àmbit de Drets Socials de l'FMC, Lluïsa Moret; i l'alcalde i president de la comissió de Serveis Socials de l’ACM, David Saldoni.

La reunió ha servit per manifestar a la consellera que la Comissió de seguiment, on hi formaran part diferents agents socials, econòmics i governs locals, ha de tenir un paper clau per a l’avaluació i seguiment de la RGC. És per aquest motiu que des de les entitats municipalistes es reivindica ser determinants en aquesta Comissió de Seguiment. Una comissió, encarregada d’elaborar el reglament de desplegament, el seguiment i acompanyament professional, l’evolució de les demandes i les insercions laborals.

També s’ha posat sobre la taula que la gestió del tràmit es faci des del Servei d’Ocupació de Catalunya pot perdre proximitat amb el ciutadà, ja que cal tenir en compte que no hi ha oficines del SOC a tots els municipis ni comarques. En aquest sentit el Departament s’ha compromès a crear unes comissions territorials amb un referent entre el SOC i els serveis socials dels ens locals per vetllar pel seguiment dels beneficiaris de la Renda Garantida.

Finalment, el món municipal s’ha compromès a fer arribar els dubtes en la relació de la implementació de la Llei de la renda garantida que poden afectar als usuaris i als serveis socials municipals.

Per la seva banda, la conselleria ha anunciat que té previst desenvolupar un pla de xoc de comunicació a usuaris i professionals per al correcte funcionament i desplegament de la Renda Garantida.

Les dues parts s’han emplaçat a seguir treballant per al correcte desenvolupament de la llei i l’afectació als governs locals.