Es crea el Consell Català de l'Alimentació com a òrgan col·legiat d'assessorament i de participació institucional adscrit al departament competent en matèria d'alimentació, qualitat i indústries agroalimentàries, que li dóna suport administratiu i logístic

28/07/2017

El Consell té l'objectiu d'analitzar i debatre els reptes de caire empresarial, tecnològic, social, ambiental, i de sostenibilitat, fomentant la competitivitat empresarial, la qualitat agroalimentària i l'economia circular, als quals ha de fer front el sector agroalimentari català, perquè s'abordin de forma activa, previsora, eficaç, equilibrada i sostenible.

El Consell té la seva seu al departament competent en matèria d'alimentació, qualitat i indústries agroalimentàries.

Els òrgans del Consell són: a) El Consell; b) La Presidència; i c) La Secretaria. El Consell està format per les comissions següents: a) Comissió de la Cadena Agroalimentària; b) Comissió de Competitivitat i Internacionalització Alimentàries; c) Comissió de Gastronomia i Territori; i la d) Comissió de Malbaratament i Sostenibilitat.

Les entitats municipalistes de Catalunya disposen de dos representants proposats per aquestes.