Es tracta d'un sistema d’identificació per fer tràmits basat en els mòbils. Aquests tres municipis són els primers d'Europa en provar-ho






07/09/2017

L'IdCAT Mobile Connect és un sistema de connexió ràpida i segura a través del mòbil que els ajuntaments de Castellar del Vallès, Esparreguera i Manlleu estan provant perquè en un futur es pugui aplicar a diferents administracións catalanes i europees: és un avenç en la connexió de l'administració i els ciutadans i ciutadanes i facilitarà a tots els usuaris les gestions i els tràmits. La prova pilot es durà a terme durant sis mesos.

Encara que aquest sistema ja està molt implantat entre els usuaris particulars a diferents països del món, l’objectiu ara és desplegar-ho a d'altres administracions catalanes. El resultat de la prova pilot es presentarà al febrer en el Congrés Mundial del Mòbil de Barcelona.

Per fer ús de l’idCAT Mobile Connect només cal estar registrat a l’idCAT Mòbil mitjançant el web idcatmobil.cat (cal tenir a mà el certificat digital, el DNI o la targeta sanitària del CatSalut) i també registrar-se en el Mobile Connect. En aquest cas es pot activar en el web de l’operador de telefonia de l’usuari identificant-se amb l’opció Mobile Connect i allà cal verificar el número personal de mòbil. Els avantatges del sistema és que la persona s’hi inscriu per internet de forma immediata, serveix per a la majoria de tràmits, funciona amb mòbils, ordinadors i tauletes i no cal recordar contrasenyes i ni instal·lar res. El sistema vol tenir un estàndard de compatibilitat amb la legislació europea com un dels punts forts d'aquest projecte i ha de superar els problemes de seguretat en les transaccions de dades de caràcter personal amb un sistema de xifrat.