Organitzada pel Comitè Europeu de les Regions i la Comissió Europea, tindrà lloc els propers 9 a 12 d'octubre a Brussel·les sota el lema 'Regions i ciutats treballant per un futur millor'






12/09/2017

La Setmana Europea de les Regions i les Ciutats (EWRC ) inclou debats, seminaris i tallers al voltant de tres eixos temàtics: 1) construint ciutats i regions resilients; 2) regions i ciutats agents del canvi;  i  3) compartir coneixements per arribar a resultats.

La Diputació de Barcelona és una de les 28 associacions regionals seleccionades per organitar actes al llarg d’aquesta setmana. En concret, liderarà el consorci ‘Cities for global agendas’ , en el que participen les ciutats de Copenhaguen (Dk), Liverpool (RU) i Malmö (SE), juntament amb les regions de Hannover (D) i Wielkopolska (POL). El consorci organitzarà el proper 10 d’octubre el debat ‘Europe’s Cities Delivering the Big Global Agendas’, on es presentaran els millors exemples dels territoris participants en relació a la implementació de les Agendes Globals. A més, hi intervindrà un representant de la Comissió Europea per tractar sobre l’acció europea en aquest àmbit.

La Setmana Europea de les Regions i les Ciutats, l’esdeveniment més important en relació a la política regional de la UE, permet que representants del mon local i regional d’Europa presentin les millors pràctiques i experiències de desenvolupament territorial. En aquesta 15a edició es preveu la participació de 5000 participants experts i electes de tots els nivells de govern, així com representants del mon acadèmic i del sector privat.

Font: Butlletí dels governs locals i Europa