Una resolució obre el procediment de convocatòria pública per a la concessió de subvencions, en règim de concurrència competitiva, a centres educatius públics que no siguin titularitat de la Generalitat de Catalunya i a centres educatius privats, autoritzats per a la impartició de programes de formació i inserció (PFI) durant el curs 2017-2018

18/09/2017

Aquesta convocatòria es regeix per l'Ordre ENS/157/2017, de 14 de juliol, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions a centres educatius, per al desenvolupament de programes de formació i inserció.

Poden ser beneficiaris d'aquestes subvencions els centres educatius públics que no siguin de titularitat de la Generalitat de Catalunya i els centres educatius privats autoritzats pel Departament d'Ensenyament, inclosos a la Resolució per la qual es fa pública la relació de centres i establiments que ofereixen Programes de Formació i Inserció el curs 2017-2018.

Per a aquesta convocatòria, els PFI s'han d'iniciar durant el període comprés entre el 12 de setembre i el 31 d'octubre de 2017 i han de finalitzar, com a màxim, el 16 de juliol de 2018, inclosa la formació pràctica en centres de treball. El director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial pot autoritzar, mitjançant resolució i de manera excepcional, períodes de finalització diferents, sempre i quan siguin imprescindibles per a garantir el compliment dels objectius dels programes.

Les sol·licituds s'han de presentar a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta Resolució al DOGC i fins al 29 de setembre de 2017, d'acord amb allò que estableixen les bases reguladores, utilitzant el formulari de sol·licitud normalitzat que estarà disponible a l'apartat Tràmits del web de la Generalitat de Catalunya. El formulari, una vegada degudament emplenat, s'ha de presentar electrònicament des d'aquest mateix web, junt amb la documentació requerida. També es podrà accedir al formulari de sol·licitud normalitzat des del web del Departament d'Ensenyament.

D'acord amb l'apartat 11 de les bases reguladores, la presentació de la sol·licitud i de la documentació corresponent s'efectua i es tramet, únicament, per via electrònica.

Els centres educatius la titularitat dels quals correspongui a ajuntaments i entitats públiques locals han de presentar la sol·licitud per la plataforma EACAT, plataforma interadministrativa de les administracions públiques catalanes per a la tramitació electrònica.