Recull de bones pràctiques que posen de manifest les possibilitats de transició envers uns economies més sostenibles que es poden impulsar en el marc dels Programes de Desenvolupament Rural de la Unió Europea






09/10/2017

Són les següents:

- Aprofitant les possibilitats econòmiques que pot oferir la biodiversitat: projecte de recuperació de la biodiversitat a Koskis Estate (Finlàndia) que ha afavorit la creació d'activitats turístiques i educatives.

- Fent més amb menys: projecte d'introducció d'un sistema de regadiu més eficient incentivat mitjançant una subvenció de 15€ per hectàrea (Itàlia), i projecte de promoció de la fabricació de vinagre de tomàquet a partir dels tomàquets desestimats per la indústria conservera (Malta).

- Promovent el turisme ecològic: projecte de creació de rutes ciclables al Parque de la Sierra de la Espuña de Múrcia (Espanya), i projecte de creació d'una ruta d'observació ornitològica al sud de Cork (Irlanda).

- Generant energia renovable a partir dels recursos agrícoles: instal·lació d'una planta de biogàs alimentada per residus agrícoles (Romania) i projecte d'adquisició de la maquinària necessària per al processat de residus de fusta per a fabricar biomassa (Bèlgica).

- Acollint la instal·lació d'infraestructures d'energia renovable: instal·lació d'un sistema d'enllumenat dels carrers a partir d'energia solar (Kainardja, Bulgària).