L'Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona organitza aquesta jornada tècnica que tindrà lloc al Centre de Recursos del Castell del Montesquiu el proper dimarts 14 de novembre en horari de matí






16/10/2017

En consonància amb els espais verds i parcs dels pobles i ciutats, els espais blaus vinculats als rius, litoral, llacs o embassaments han guanyat reconeixement per a espais que aporten valor ecològic i benestar social.

L’aigua és cabdal per a la vida i la seva presència ha vertebrat la organització del territori des de temps immemorials. Actualment la seva gestió dels espais blaus suposa tant un seguit de reptes, com d’oportunitats. Reptes perquè les masses d’aigua són el resultat d’un seguit de dinàmiques que poden afectar l’entorn, comportant problemàtiques com la inundabilitat o l’erosió dels sòls. Oportunitats, perquè aquells entorns naturals que tenen masses d’aigua tenen un caràcter propi, sovint únic, i ofereixen espais de salut, esport, benestar, espai de trobada i educatius, etc.

Es planteja una jornada que versarà sobre aquest espai Blau. Es plantejarà estudiar-ne la millora en la seva gestió, com aquesta pot influir en els beneficis per als ciutadans del mateix municipi i es plantejaran casos d’èxit i exemples orientats a l’àmbit d’acció dels municipis.