Bases reguladores FEDER que regulen l’atorgament dels ajuts a entitats, públiques o privades, que desenvolupin projectes d’acceleració d’empreses de recent creació a Catalunya, amb la finalitat d’afavorir el creixement d’empreses amb projectes innovadors

25/10/2017

L'objecte d'aquestes bases és regular l'atorgament dels ajuts a entitats, públiques i/o privades, que desenvolupin projectes d'acceleració d'empreses de recent creació a Catalunya. L'objectiu és impulsar programes d'acceleració que tinguin per objectiu afavorir el creixement d'empreses amb projectes innovadors i/o startups, en ambdós casos de fins a 5 anys de vida. Aquests programes d'acceleració han d'estar liderats i desenvolupats per entitats, ja siguin públiques o privades, que tinguin experiència en l'àmbit emprenedor. S'entén com a programa d'acceleració aquell procés d'acceleració a empreses ja constituïdes que ha de permetre reforçar el model de negoci, incrementar el nombre de clients, augmentar la facturació i aconseguir un posicionament de marca. Es caracteritza per incloure un procés de canvis i validacions, per tal d'incrementar les possibilitats d'èxit d'una empresa incipient i trobar un model viable i amb possibilitats d'aconseguir inversió.

Podran ser beneficiàries d'aquests ajuts:

- Les entitats públiques amb establiment operatiu a Catalunya i que comptin amb un programa d'acceleració adreçat a startups i/o PIME amb ànim de lucre amb un projecte innovador; tant les start-ups com les PIME a les que s'adrecen els programes d'acceleració han de tenir menys de 5 anys de vida.

- Les entitats privades amb establiment operatiu a Catalunya i que comptin amb un programa d'acceleració adreçat únicament a startups.