En el Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones, que se celebra el 25 de novembre, la Federació de Municipis de Catalunya, juntament amb la Generalitat, l’ACM i les quatre diputacions, tornem a denunciar i recordar allò que hauria de ser una obvietat, i ho farem les vegades que calgui






25/11/2017

No és una queixa. No és un caprici. Reivindiquem els nostres drets fonamentals. La violència masclista no és un problema de les dones. És un problema de tothom, tots i totes. I no són casos aïllats ni inevitables. Les dades són alarmants i només com a societat podem eradicar-la. No és fàcil. Hem heretat una tradició on les dones aguanten amb silenci, patiment i sentiment de culpa les agressions. Perquè encara vivim en una cultura masclista que ha normalitzat les conductes delictives contra les dones. Ja n’hi ha prou. Cal construir una societat que no toleri la violència masclista. Perquè ara l’estem tolerant. I no és un desig ni un somni: és una necessitat urgent.

Per aquest motiu, el Manifest aprovat per les entitats recorda que les dones són lliures, no s’han de sentir culpables per ser-ne: "Si us sentiu sota amenaça, si viviu amb por, per poca que sigui, demaneu ajuda. La vostra manera de pensar, de vestir, de divertir-vos, de gaudir de la vida, mai ha de ser un argument per acusar-vos o fer-vos sentir malament. No sou responsables de les agressions que rebeu. Les vostres opinions, desitjos o reivindicacions són tan legítimes com les d’un home. Ningú pot dir-vos com heu de viure o què heu de fer. Només vosaltres podeu decidir com voleu viure i la dona que voleu ser”.