La setmana del 17 al 24 de novembre, se celebra la Setmana Europea de la Prova del VIH i les Hepatitis, amb l’objectiu de promoure la detecció precoç d’aquestes malalties i d’incentivar la realització d’aquestes proves






15/11/2017

A Catalunya, un nombre elevat de persones que estan infectades pel VIH i les hepatitis víriques ho desconeixen. Per aquest motiu cal seguir fent ressò i recordar a la població la importància de la detecció precoç.

Fer-se les proves permet conèixer al més aviat possible si s’està infectat i, d’aquesta manera, poder beneficiar-se d’un seguiment mèdic, accedir a un tractament eficaç que millori la qualitat de vida, així com adoptar les mesures necessàries per evitar la reinfecció i la transmissió.

Les proves es poden sol·licitar de forma confidencial, voluntària i gratuïta al metge o metgessa de capçalera. També a la Unitat d’ Infeccions de Transmissió Sexual de Drassanes i a 12 ONG d’ajuda a la prevenció del VIH. A més, a Catalunya disposem de 128 farmàcies acreditades on es fa el test ràpid de detecció de la infecció pel VIH. Per a més informació cal trucar al 061 CatSalut Respon.

En el moment de fer-se les proves, l’usuari pot resoldre qualsevol dubte, rebre suport i orientació amb totes les garanties de confidencialitat del resultat. Aquesta setmana de campanya permet fer difusió d’unes proves que es poden realitzar durant tot l’any.

Amb motiu de donar la màxima difusió a la importància de la realització de les proves de VIH i les Hepatitis, s'han editat dos cartells, un dirigit a la població general per tal de que s’informin i sol·licitin les proves i l’altre dirigit als professionals sanitaris per tal que la recomanin si s'escau.