L'objectiu és reflexionar i oferir solucions als nous reptes de les metròpolis mundials, que es van recollir l'octubre del 2016 dins la Nova Agenda Urbana, a la conferència d'Habitat III. Amb aquest seminari, l'AMB inicia un procés que culminarà el maig del 2018 amb un congrés mundial d'àrees metropolitanes






16/11/2017

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha organitzat els dies 13 i 14 de novembre unes jornades per debatre els nous reptes de les metròpolis mundials que es van concretar a Quito l'octubre del 2016 durant la celebració d'Habitat III, la conferència de les Nacions Unides per temes urbans. L'acte ha comptat amb la col·laboració de l'IBEI (Institut Barcelona d'Estudis Internacionals), l'Associació Metropolis i AL-LAs, l'Aliança eurollatinoamericana de cooperació entre ciutats.

El seminari ha comptat amb personalitats d'institucions destacades com Paulius Koulikasuskas, director del Programa de les Nacions Unides pels Assentaments Humans o bé Salvador Rueda, director de l'Agència d'Ecologia Urbana de Barcelona, el qual ha fet referència a 15 temàtiques que s'han de treballar des de l'urbanisme per assolir aquesta Nova Agenda Urbana. L'autosuficiència energètica, la cohesió social o la biodiversitat urbana en són alguns exemples.