S’obre la convocatòria dels ajuts destinats al finançament de plans de formació per a l'ocupació dels empleats públics de les administracions públiques locals per a l'any 2018. La concessió dels ajuts queda condicionada a l'existència de crèdit adequat i suficient en el moment de la resolució de la concessió

21/11/2017

El pagament dels ajuts que estableix aquesta convocatòria fins a l'import màxim de 1.600.000 euros es farà amb càrrec a la partida pressupostària D/460000100 o equivalent dels pressupostos de l'any 2018 de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya que es doti amb la transferència dels fons de formació contínua realitzada per l'Institut Nacional d'Administració Pública (INAP).

Atès que es tracta d'una convocatòria de despesa anticipada, aquest pagament resta condicionat a l'efectivitat de l'ingrés finalista dels fons de l'INAP a la Tresoreria de la Generalitat i de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya.

La tramitació d'aquests ajuts es realitzarà d'acord amb les bases reguladores que consten en l'annex 1 de la Resolució GAH/2720/2016, de 25 de novembre, per la qual s'aproven les bases per a la concessió d'ajuts destinats al finançament de plans de formació per a l'ocupació dels empleats públics de les administracions públiques locals (DOGC núm. 7259, d'1.12.2016).

Les sol·licituds s'han de presentar per mitjans electrònics a través del portal FEDAP, de l'apartat Tràmits del web de la Generalitat de Catalunya i de la pàgina web de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya. L'accés a través del portal FEDAP requereix que la persona sol·licitant hi estigui prèviament registrada.

L'Escola d'Administració Pública de Catalunya posa a disposició dels promotors una adreça de correu electrònic, fonsformaciolocal.eapc@gencat.cat, per resoldre les qüestions o els dubtes que es plantegin, amb la identificació prèvia de la persona sol·licitant.

El termini de presentació de les sol·licituds s'inicia l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i finalitza al cap de 30 dies naturals.

La Subdirecció General d'Administració, Serveis i Projecció Externa de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya durà a terme la instrucció del procediment.

La Comissió Paritària de Formació Local de Catalunya serà la responsable d'aprovar els plans de formació que siguin presentats per les persones sol·licitants i serà la competent per elevar la proposta de concessió al director de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya, a través de l'òrgan instructor, d'acord amb l'article 22.1 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

La resolució de la convocatòria correspon al director de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya, d'acord amb la proposta de la Comissió Paritària de Formació Local de Catalunya, de conformitat amb el que preveu l'article 18 de l'Acord FEDAP.

El termini màxim per resoldre i notificar la resolució del procediment no podrà excedir els sis mesos a partir de la publicació de la convocatòria. Transcorregut aquest termini sense que s'hagi notificat la resolució, la sol·licitud es considerarà desestimada.

L'Escola d'Administració Pública de Catalunya publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya la resolució de la convocatòria. Per facilitar la comunicació, també podrà publicar els acords i les resolucions al portal FEDAP. Addicionalment, les persones sol·licitants podran rebre la comunicació de la publicació mitjançant un correu electrònic o a través de qualsevol altre mitjà que es consideri oportú per facilitar el coneixement a les persones beneficiàries.

La resolució del procediment no exhaureix la via administrativa i les persones interessades poden interposar un recurs d'alçada davant l'òrgan que ha dictat l'acte o davant la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge en el termini d'un mes a comptar de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, d'acord amb els articles 121 i 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.