Els espais comunitaris de coworking, en alguna de les seves formes (incubadores, espais de coworking, espais comunitaris, etc.), constitueixen un ecosistema idoni per al desenvolupament d'activitats d'emprenedoria pels avantatges que suposen en termes d'intercanvi de coneixements, de treball cooperatiu i de generació de noves idees. Però, a més, també cal destacar el seu impacte positiu sobre les comunitats on estan ubicats en forma de creació de llocs de treball, de foment de l'esperit emprenedor i de regeneració urbana. Constitueixen, doncs, equipaments amb un alt valor estratègic per a les economies i les comunitats locals i inversions públiques amb un elevat retorn directe i indirecte






28/11/2017

Entre els exemples exposats hi figuren:

- El Fab Lab Barcelona: espai privat d'innovació on s'ofereixen eines digitals de manufactura per provar nous productes o crear prototips, així com activitats de formació.

- El NUMA de París: hub internacional d'innovació tecnològica (privat) amb serveis de coworking, d'assessorament i activitats de formació.

- ProMalaga I+D: incubadora local d'emprenedoria (de titularitat pública), ofereix espais de laboratori i d'oficina per a la recerca i la innovació. Té també l'objectiu d'afavorir els partenariats públics-privats i la connexió entre emprenedors i indústries.

- Brooklyn Fashion + Design Accelerator: accelerador d'start-ups centrat en la innovació industrial i en la moda. Ofereix espais de coworking, eines i tallers d'experimentació i de fabricació de nous teixits, així com serveis de formació i d'assessorament.

- FabLab Lisbon: ofereix un espai de coworking amb eines de fabricació digital per a donar servei a start-ups innovadores així com a artistes i artesans.

- Harlem Biospace (EUA): incubadora d'start-ups orientada als serveis de salut i als projectes de biotecnologia. Ofereix espai de coworking i laboratoris molt ben equipats.

- Mass Robotics (EUA): espai de treball compartit per a empreses i start-ups d'innovació en robòtica. Ofereix laboratoris, eines i espai per a proves de prototips.

- Union Kitchen: incubadora d'empreses (de titularitat privada) dirigit al sector del menjar preparat. Ofereix un cuina equipada així com maquinària de producció alimentària.