El pla, que compta amb l'informe favorable dels sindicats UGT, CCOO i CSIF i que haurà de ser aprovat per la Comissió Paritària del FEDAP (formació per als empleats de les administracions públiques) abans de finals d'any, té com a objectiu proporcionar formació sectorial especialitzada, aportant coneixements als empleats públics que es troben en sectors tant canviants com el medi ambient, la sostenibilitat, la funció pública o l'urbanisme, fent especial èmfasi en temes cabdals com la sostenibilitat pressupostària, l’administració electrònica i l’e-govern






29/11/2017

El pla de formació de l‘FMC respon a les necessitats formatives detectades en el conjunt dels ens locals associats a l’FMC, així com en d’altres ens locals de Catalunya que de forma particular ens han fet arribar les seves necessitats de formació. Finalment, també pretén donar resposta a aquells objectius estratègics que han estat fixats pels òrgans directius de l’FMC.

L'àmbit d'aplicació del Pla de formació de l'FMC és el conjunt dels ens locals de Catalunya, així com tots aquells organismes catalans que en depenen i s'adreça principalment al personal directiu, a l'eventual, al funcionarial (de carrera o interí) i al personal laboral; això és, als tècnics d'administració general, als docents, als policies locals, als sanitaris, als ordenances, als habilitats estatals, als administratius, etc.

El Pla de formació de l'FMC de 2018 té previst desenvolupar un conjunt d'accions vinculades a la promoció professional i al desenvolupament de la carrera professional. Algunes d'aquestes accions tenen ja una llarga trajectòria consolidada en el temps, propiciant que siguin expressament reconegudes com un mèrit professional específic en el desenvolupament de la carrera i de la promoció professionals: el Seminari Tècnic Local, el Seminari de Relacions Col·lectives i el Seminari d'Actualització en funció pública local.

Per al 2018 s’han seleccionat els temes tenint en compte el caràcter d’urgència d’alguns d’ells, sobretot els que fan referència a l’entrada en vigor de normatives d’obligat compliment. D'aquesta manera, l’FMC proporcionarà formació sobre coneixements especialitzats i noves habilitats i competències, aixó pot ser útil per a aquells col·lectius que ja compten amb un pla de carrera professional específic, però que necessiten complementar i ampliar els coneixements que ja tenien: en l'àmbit de la contractació pública, la normativa de subvencions, la reforma de legislació de règim local, les noves tecnologies de la informació i la comunicació, l’Administració electrònica, i la transparència i el bon govern.

Les opcions metodològiques dels cursos són diverses i varien en funció de la naturalesa de l'acció, encara que majoritàriament són de tipus presencial, en un 95%, i només un 5 % són en línia, amb ús de mètodes d'e-learning.

En l’exercici 2017 es van organitzar i gestionar 18 accions formatives, que van representar un total de 309 hores de formació dirigides a 1.988 empleats de l'Administració local. Per al 2018, és previst mantenir la xifra de 18 accions formatives, amb un nombre total d'hores de formació de 292, i amb 1.850 participants.