La moció, pactada pel PSOE i Unidos Podemos, garanteix que els ajuntaments amb comptes sanejats puguin invertir el seu superàvit en serveis que considerin prioritaris per als seus veïns i veïnes. També demana que s’eximeixi de la seva aplicació a tots aquells ajuntaments amb superàvit o equilibri pressupostari, un deute inferior al 110% dels recursos corrents i un termini mig de pagament a proveïdors de menys de 30 dies






30/11/2017

Aquesta moció, que la va defensar el passat dimarts la diputada socialista Susana Sumelzo i que també està recolzada per la FEMP, vol promoure una reforma de la Llei orgànica 2/2012, d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera, que modifiqui l’aplicació de la regla de despesa. Aquesta reforma consisteix en eximir de l’aplicació de la regla de despesa totes aquelles entitats locals sanejades. També es reclama eliminar els límits imposats pel govern per tal que es pugui destinar el superàvit a promoure programes i serveis que demanda la ciutadania: polítiques socials, polítiques actives d’ocupació, programes d’igualtat, polítiques de joventut, etc.

Finalment, el Congrés també crida a modificar la regulació de la taxa de reposició d’efectius en l’Administració local, de manera que aconsegueixi en els serveis d’interès prioritari el 150% i en la resta dels serveis municipals, el 100%.