En aquest sentit, animem a tots els municipis catalans a adherir-se a la plataforma a través de la moció que, tot seguit, us adjuntem. També us fem arribar el comunicat de les dues entitats municipalistes. Podeu fer arribar la Moció a Somescola (Òmnium Cultural, C/ Diputació, 276, pral. Barcelona - Tel. 93 319 80 50)






05/12/2017

Els ajuntaments i el conjunt dels ens locals han estat i segueixen sent un element clau del nostre sistema educatiu, i han estat uns agents actius de treball i lluita en pro del model educatiu català, de la seva contribució als valors democràtics i a la cohesió social, i del seu model lingüístic que té el català com a llengua vehicular i que garanteix plenes competències lingüístiques en català i en castellà per a tots els infants. Actualment, en el marc de la Llei d’Educació de Catalunya, els ens locals com a administració pública treballen en coresponsabilitat amb el Departament d‘Ensenyament per a garantir un sistema educatiu de qualitat.

Recentment, Somescola, que aplega més de cinquanta entitats de perfils molt diversos de l’àmbit educatiu, social i cultural, ha presentat el Manifest "Per la consolidació, protecció i millora del model educatiu català”, que recull principis rectors del sistema educatiu català i que recorda que té per finalitat la formació integral de la persona i la seva capacitació per a conviure democràticament en la pluralitat, des d’enfocaments pedagògics que possibiliten la construcció crítica del coneixement i l’autonomia de pensament i d’aprenentatge de tots i cadascun dels infants, independentment d’origen, llengua o condicions individuals.

Ambdues entitats municipalistes, FMC i ACM, que agrupem la majoria de municipis de Catalunya, manifestem que compartim els principis de Somescola i assumim el compromís d'actuar de manera activa en suport del model educatiu català, de la seva contribució a construir una societat més cohesionada, democràtica i lliure, des d’una escola sense coaccions i que no separi els infants i joves per la seva llengua d’origen.

Així doncs, per tal de refermar i reforçar la defensa del nostre model educatiu i dels centres, docents, alumnes i famílies que l'integren, la Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació Catalana de Municipis hem acordat sumar-nos a la plataforma Somescola i promoure que també s’hi adhereixin els municipis catalans, a través d’una moció unitària que integra el seu manifest.