La Federació de Municipis de Catalunya convoca una sessió per al divendres 2 de febrer amb la finalitat d’oferir la informació d’actualitat sobre els trets bàsics de la futura reforma de l’Impost sobre l’increment del valors dels terrenys de naturalesa urbana, més conegut com plusvàlua municipal, que ha constituït tradicionalment una important font d’ingressos tributaris de tots els ajuntaments






16/01/2018

El Tribunal Constitucional, en Sentència 59/2017, d’11 de maig, ha procedit a la declaració d’inconstitucionalitat de determinats preceptes del Text refós de la llei reguladora de les hisendes locals, en la mesura que sotmetien a tributació situacions d’inexistència real d’increment de valor.

Les situacions generades a partir d’ aquesta sentència requereixen d’una reforma legal sobre l’abast de la qual se centra l’interès en aquesta qüestió. L’FMC ha donat a conèixer aquests darrers dies el principi d’ acord sobre el text inicial tramitació de la reforma de l’impost.

Per tractar de tot això es convoca aquesta sessió amb la finalitat d’oferir la informació d’actualitat sobre els trets bàsics de la futura reforma.