El Departament d’Ensenyament, en la sessió de la Comissió Mixta Departament d'Ensenyament i Entitats Municipalistes que va tenir lloc el passat 8 de febrer, va informar que el procés de Preinscripció encara no té data exacta però es va assegurar que es farà després de Setmana Santa i la corresponent matriculació no més enllà del mes de juny. Aquest procés de preinscripció presenta novetats pel que fa a l'assignació de centre i a les matriculacions per via telemàtica






13/02/2018

La previsió del Departament és de poder publicar la resolució que estableix el calendari aproximadament el 6 de març, un mes abans de la data de preinscripció i el període de preinscripció durarà entre 8 i 9 dies.

Enguany el Departament donarà resposta a la demanda de les famílies pel que fa al temps que es triga entre la sol·licitud de la preinscripció i l’assignació i matriculació en el centre educatiu, reduint-lo.

En la reunió de la Comissió mixta es va informar d’una novetat respecte a l’assignació de centre a les famílies: enguany si una família no pot accedir a cap dels 5 centres que ha escollit, se li enviarà la informació de les places vacants dels centres del seu municipi i podrà fer una segona petició telemàticament. Els punts que establiran el barem seran els mateixos que el de la sol·licitud inicial. Amb aquests canvis es pretén reduir el nombre de queixes.

Una altra novetat és que els alumnes que s’hagin de matricular en els Cicles Formatius de Grau Superior ho faran només via telemàtica.

La Federació de Municipis de Catalunya, en el marc de la Comissió Mixta, ha sol·licitat una reunió informativa per a tots els responsables de les Oficines Municipals d’Escolarització (OME) -unes 130- per tal de tractar les novetats tècniques del procés. També s’ha sol·licitat una alternativa a les famílies que hagin de fer el tràmit de la segona selecció de centres en el cas que tinguin dificultats o falta de coneixements digitals.

Finalment, la Comissió Mixta va posar en valor la feina de tots els ajuntaments que col·laboren amb aquest procediment a través de les Campanyes informatives de preinscripció i matriculació i el treball de coresponsabilitat institucional que existeix en aquest tràmit tan fonamental per a la ciutadania.